Emilie změnila práci a dělá, co ji baví

Městským zařízením sociálních služeb v Karlových Varech (MZSS) spolupracujeme už několik let. Díky této spolupráci zaměstnalo MZSS dva lidi s postižením, které jsme při nástupu do práce podporovali v rámci služby Podporované zaměstnávání. Nedávno nás MZSS oslovilo s tím, že hledají pracovníka do kuchyně v Domově pro seniory ve Staré Roli.

Shodou náhod se na nás obrátila Emilie, které jsme s hledáním práce už pomáhali. Teď by ráda práci změnila a měla jasnou představu o tom, co ji láká: „Chci pracovat v kuchyni a umývat nádobí.“

Domluvili jsme Emilii schůzku s vedoucí Domova pro seniory a po krátkém rozhovoru bylo jasné, že Emilie místo změní a rozšíří pracovní tým v kuchyni domova.

Emilie už díky předchozí zkušenosti s naší službou věděla, jak spolupráce funguje. Všechno tak bylo docela rychlé. Asistence probíhala jen při cestě do/z práce. Emilie po třech týdnech usoudila, že cestu zvládne sama. V kuchyni jí se zvládnutím pracovních povinností podporovala jedna kolegyň a i ty si rychle osvojila. Dnes už Emilie pracuje samostatně, práce se jí líbí a mezi novými kolegy se cítí dobře.

Jak zaměstnavatel, tak Emilie jsou spokojení. MZSS získalo spolehlivou pracovnici a Emilie pracovní místo, které si přála a baví ji, jak sama hodnotí: „V práci jsou dobrý, milí, hodní a chovají se ke mně hezky. Práce mě baví. Brambory v řádku, všechno je v pořádku. Ráda myju nádobí.“

Sdílejte na: